Gudstjänster med och för alla åldrar

Välkommen till gudstjänster med en blandning av rörelse, berättande, musik, sång och bön. Skapade av, för och med alla åldrar. Vi möts 11.00, om inte annat anges.

Våren 2022

9 januari 16.00
Trettondedagsspel
En eftermiddag för alla åldrar! Barn, ungdomar och vuxna i kyrkan bjuder in till ett Trettondedagsspel. Julberättelsen dramatiseras och vi är alla med och sjunger psalmer, som för berättelsen framåt. Efteråt fortsätter vi gemenskapen en våning ner där vi äter tillsammans och dansar ut julen kring granen.

Vill du eller ditt barn vara med i dramatiseringen är du välkommen att höra av dig till Elisabet Ravelojaona. Det finns både roller med repliker och statistroller.

Symeon och Hanna
Två äldre människor som möter barnfamiljen när de kommer till templet med Jesusbarnet. Ett möte som får betydelse för alla parter.

13 mars
Ge så skall du få
Vi får följa med Jesus på fest. Han är inbjuden av en av lokalpolitikerna i stan. Plötsligt kommer det in en kvinna i huset. Hon går fram till Jesus, och ger honom det mest värdefulla hon äger. Vad har vi som vi kan ge? Förlorar vi något när vi ger, eller kan det vara tvärtom?

14 april 18.00
En fest som slutar i kaos
Tillsammans möter vi texterna som berättar om Jesus sista måltid med lärjungarna och Petrus lögner på översteprästens gård. Under kvällen äter vi kvällsmat tillsammans och firar nattvard.

Ett samtal om bön
En gudstjänst där vi tillsammans funderar kring vad bön är och vad som egentligen händer när vi ber. Och så söker vi svar på hur vi kan be, genom att prova oss fram.

Sångsamlingar för barn och vuxna

Vi fortsätter höstens uppskattade sångsamlingar, med ledarna Annika L Gustafson och Ingrid M Lindhe. Samlingarna riktar sig till barn runt 4-5 år och yngre barn med deras föräldrar, eller annan vuxen. Vi ses på gudstjänsttid 11-11.45 då vi sjunger, får ta del av en Bibelberättelse och avrundar med en enkel ljuständning. Efteråt blir det förstås fika och kyrkkorv. 16 januari, 20 februari, 27 mars och 1 maj.

För mer information om vårt barn- och ungdomsarbete kontakta
pastor Elisabet Ravelojaona: