Samtalsgrupper

I Andreaskyrkan tror vi mycket på att samtalet är en viktig del i församlingens liv. Livet och tron fördjupas när vi möts och kan dela sorgliga och glada erfarenheter, oro och tacksamhet, tvivel och tro.

Bibelsamtal digitalt

Under hösten 2022 möts vi åter till bibelsamtal digitalt. Vi fortsätter att läsa Lukasevangeliet. Start torsd 15/9 kl. 19.00.

Livsberättargrupper

Varannan onsdag med start 21 september 2022 samlas vi till Livsberättargrupper för deltagare som nått pensionsålder. Där delar vi med oss av erfarenheter och upplevelser under olika delar av livet. Vi ser fram emot intressanta, roliga och angelägna erfarenheter som väcker igenkännandets glädje och bygger broar mellan människor.

Andreaskyrkan läser

Vi inbjuder till en ny mötesplats i Andreaskyrkan i höst; Andreaskyrkan läser. Enkelt kan man säga att det är en bokcirkel, där vi kommer läsa ett antal olika böcker tillsammans, reflektera och samtala om dem vid tre tillfällen. Vi gör det tillsammans med studieförbundet Bilda. Första boken blir av den danska författaren Charlotte Rörth; ”Jag mötte Jesus”. Några rader om boken; ”Jag mötte Jesus är en personlig, existentiell berättelse om tro och tabu i Skandinavien, där religiösa upplevelser och erfarenheter är något av de mest privata definitivt något att hålla för sig själv om man vill undvika att bli sedd som psykiskt obalanserad eller komplett galen”. Charlotte Rörth är journalist och författare. Efter succén med Jag mötte Jesus har hon blivit flitigt bokad som föreläsare inom existentiella frågor. Vi möts tre onsdageftermiddagar i Andreaskyrkan kl 14.00-15.30. Passar det bättre för någon att mötas digitalt kanske vi kan ha en sådan grupp också. Datumen blir; 28/9, 12/10, 26/10.

Höstens andra bok I vår bokcirkel Andreaskyrkan läser blir Dick Harrisons, ”Jesus”.

Jesus - historiens mest kända individ - finns det mer att skriva om honom? Ja, anser historikern Dick Harrison, särskilt om man vänder på perspektiven och ställer frågor som är intressanta för nutidsmänniskan.

Alla har hört talas om mannen från Nasaret som var verksam i Galiléen, hamnade i bråk med de styrande i Jerusalem och avrättades i relativt ung ålder. I den här boken går Dick Harrison flera steg längre och skildrar inte bara den historiska personen Jesus utan resonerar också kring fundamenten i kristendomen uppståndelsen, himmelsfärden, miraklen. Finns det historiska belägg för detta?

Jesus är en problematiserande, kunnig levnadsteckning över en av världshistoriens mest omdebatterade människor. Det är upp till läsaren att avgöra om problemen får sin lösning och om författaren bringar nytt ljus över Jesu liv och gärning. Eller som objektet för denna bok själv skulle ha konstaterat, sök, så skall ni finna. Boken ingår i serien Världens dramatiska historia.

Vi möts onsdagen 9/11 kl 14.00 i Andreaskyrkan, och sedan två tillfällen ytterligare. Har du inte möjlighet att vara på plats, kan vi ordna träff också digitalt, kvällstid. Hör av dig vad som passar.

Ung kväll

Under rubriken ”Ung kväll” kommer det under hösten att inbjudas till samtalskvällar.