Med anledning av Coronaviruset

Andreaskyrkan tar kontinuerligt del av den information som ges av Folkhälsomyndigheten och Equmeniakyrkan på nationell nivå och i Region Stockholm. Vår verksamhet kommer att följa de rekommendationer som ges där.

Gudstjänster

För att kunna ta emot fler än 50 besökare använder vi vaccinationspass till gudstjänster. Kyrksalen möbleras så att deltagare sitter med 1 meters mellanrum. Maximalt antal besökare i kyrksalen är 90. Gudstjänsterna sänds även digitalt då det kommer att finnas besökare som inte kan komma till kyrkan.

Kyrkkaffe

Endast sittande servering. Enkelt kyrkkaffe serveras vid borden som dukas för begränsat antal sittande med 1 meters avstånd.

Övrig verksamhet

Har du frågor gällande våra andra verksamheter tar du kontakt med respektive gruppledare eller församlingsföreståndare Mats Carlsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 0708-67 13 14

Senast uppdaterad onsdag 12 januari 2022

Vad kan jag själv göra för att undvika smitta?

  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta andra!

Mer info
Vi försöker hålla den här sidan uppdaterad efter bästa förmåga, men då förhållandena kan ändras snabbt hänvisar vi ändå till https://www.krisinformation.se/ för den senaste informationen. 

Kollegiet och styrelsen i Andreaskyrkan

 

Häftigt med gamla hus

Roger Kjell red smallVem är Roger Kjell?

Jag är produktionsledare på Q-gruppen. Jag är samtidigt arbetande snickare och ansvarar för renoveringen av Andreaskyrkan. Jag har arbetat med renovering av gamla byggnader tidigare, till exempel Tumba bruk och Scenkonstmuseet.

Hur känns det att arbeta med en byggnad som är 144 år gammal?

Häftigt! Det är viktigt att ta hänsyn till hur byggnaden ser ut och rätta sig efter det. Vad gäller Andreaskyrkan gjordes en mer genomgående renovering 1986, men det skulle ha varit kul att se hur kyrkan såg ut innan dess med en helt öppen kyrksal.

Vad blir renoverat?

Vi slipar alla golv på undervåningen samt trapporna. Toaletterna renoveras på både över- och undervåningen. Väggar och pelare målas där nere. Nu renoverar vi köket där vi bland annat fått byta en del av golvet eftersom vi upptäckte några mindre vattenskador. Dessutom har vi satt några extra reglar eftersom golvet behövde bli mer stabilt i köket. Men knarret från plankorna i Andreassalen kommer att finnas kvar som en påminnelse om att byggnaden är gammal.

Text: Göran Gustafson
Foto: Elisabet Ravelojaona

 

Här hittar du aktuell information om vår verksamhet, program, notiser samt betraktelser och andra texter ur vårt programblad i pappersform som du alltid hittar i kyrkan.

Aktuella texter