Notiser

Periodens temasång

Mitt i sommaren uppmuntras vi av Musikutskottet att ställa oss på en blomsteräng, eller att titta upp på kvällshimlens stjärnor, och komma ihåg att vi, precis sådana som vi är, är Del av något stort. Sången kommer från Brukssånger, med text av Emma Carlsson och musik av Staffan Skarrie. Text och ljudfil finns nedan.

Del av nåt stort

1. Har du stått på en äng full av blommor,
mitt i färger och dofter, bland myllrande liv,
kunnat ana hur skönhet får formas
just där mångfalden ger perspektiv?

2. Har du tittat på kvällshimlens stjärnor,
alla tusentals ljus genom rymder och år,
som tillsammans får natten att glittra
och ger ljus över vägen vi går?

3. Har du tänkt att just du måste blomma
med de klaraste färger som någonsin fanns,
och att ditt ljus ska lysa så kraftfullt
så det ensamt ger natthimlen glans?

4. Låt då marken och himlen befria
visa väg mot att lämna de krav som du bär.
Med din färg och med ljuset inom dig,
är du del av nåt stort, som du är.

Sång och gitarr: Ingrid M Lindhe
Fiol: Karin Egerhag 

Sommarkyrka

Tisdagar och onsdagar 28/6 - 31/8 kl. 11.00 - 15.00.
Kyrkan är öppen för andakt och för att tända ljus. Det finns en medmänniska att tala med och vi har en enkel servering för att kunna umgås.

Musikprogram på Klubbensborg

Under hela sommaren blir det musikprogram på Klubbensborg, T-bana Mälarhöjden, söndagar kl. 15. Dessa följs av Angeläget - en kort reflektion. Andreaskyrkan står för programmet vid två tillfällen. Söndagen den 19 juni är det Ingrid M Lindhe sång och gitarr, Karin Egerhag, fiol och Annika L Gustafson, sång som bjuder på ett program under rubriken En Lisa för själen. Söndagen den 28 augusti blir det körsång med Con Spirito under ledning av Tina Bergholm. Så länge ljuset finns är temat vid det tillfället. Välkomna!

Filmen om Frikyrkans historia

Frikyrkans historia har spelat en viktig roll för formandet av det svenska samhället. Frikyrkan var en av de rörelser som formade den svenska demokratin. Redan från början hade alla medlemmar, kvinnor som män, rösträtt och möjlighet att vara ledare. Frikyrkorörelsen har bedrivit ett omfattande socialt arbete, kämpat för religionsfrihet och stått för kulturell bildning. Men den här delen av Sveriges historia är för många okänd. I filmen Frikyrkans historia får du möta en berättelse som också kantats av utmaningar, svårigheter och skandaler. Frilansjournalisten och religionsvetaren Fredrik Lindé inledde produktionen våren 2020. Produktionen bygger på omkring 30 timmars intervjumaterial. Resultatet är en fascinerande berättelse om en normbrytande rörelse som varit med och format det svenska samhället men som under sina 175 år genomgått förändringar och som idag står inför frågan om sin överlevnad.

Efter gudstjänsten den 21 augusti visar vi den entimmes långa filmen i Andreaskyrkan, med ett kort efterföljande samtal. Fri entré.

Vill du vara med i en samtalsgrupp i höst?

Vill du vara med i en samtalsgrupp i höst? Det kan vara bokcirkel, ett tema, en bibelbok eller något annat du är intresserad av. Tiden behöver inte ligga över hela terminen utan kanske 3 - 5 tillfällen. Har man en bokcirkel kan man läsa på egen hand och sedan mötas ett par tillfällen för att dela det man läst. Hör av dig till våra pastorer Mats eller Elisabet, så kollar vi hur intresset ser ut och vad vi kan göra tillsammans. Välkommen!

Här har du en möjlighet att berätta om ditt liv

Diakonala utskottet bjuder in till berättargrupper med start i september. I en första fas vänder vi oss till dig som är pensionär och som kan träffas på eftermiddagstid. Vi tycker det är viktigt att de årsrikas erfarenheter blir synliga i vårt samhälle och delas vidare.

Vi träffas tio gånger, varannan vecka, och berättar om våra upplevelser i livet. Samtalen följer en plan men har ändå stor frihet. Du bestämmer själv vad och hur mycket du vill dela med de andra i gruppen.

Intresserad eller vill veta mer? Skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så tar vi kontakt. Vi tar ut en anmälningsavgift på 100 kr. för samtalsserien Fika ingår.

Höstupptakt och säsongsavslutning på Klubbensborg

Söndagen den 28 augusti inbjuder vi till höstupptakt med samlingsgudstjänst kl 11.00. Efter sommar, semestrar och kanske bortavaro vill vi mötas på nytt till gudstjänst och gemenskap. På eftermiddagen ansvarar Andreaskyrkan för säsongsavslutningen på Klubbensborg kl 15.00. Tina Bergholm och Con Spirito finns då med under temat Så länge ljuset finns tillsammans med Mats Carlsson.

Gemenskapsdag på Gålögården - Del av något större

Fredag kväll till lördag kväll 16 - 17 september inbjuder vi till höstens gemenskapsdag på Gålögården. Vi satsar som förra året på en dag, med möjlighet för de som vill att sova över en natt, fredag - lördag. Vi har behov av att mötas och vara tillsammans. Vi märker hur mycket det personliga mötet betyder. Vi ger därför stort utrymme till samtal och gemenskap under dagen. Delgivning och reflektion efter sommaren och en höst som ligger framför. Del av något större är temat för vår dag. All praktisk information om dagen kommer i den broschyr som finns i kyrkan efter sommaren. Boka in datumet redan nu, och varmt välkommen till en fin inledning på hösten!