Notiser

Sommarkyrkan

Tisdagar och onsdagar 27 juni - 2 augusti 11.00 - 15.00 håller vi kyrkan öppen. Det finns möjlighet till ljuständning i kyrksalen och vi har en enkel servering. Vår sommarpastor Edvin Greneskog finns på plats tillsammans med ideella från församlingen.

Sommarprogram på Klubbensborg

Varje söndag i sommar kl. 15 blir det musikprogram på Klubbensborg, Mälarhöjden. Tre söndagar medverkar sångare och musiker från Andreaskyrkan.

18 juni sjunger vår kör Con Spirito under rubriken Lagom varmt att leva.

16 juli Musikprogram med egenskrivna låtar.
Edvin Greneskog, sång och gitarr.

27 augusti Sånger från hjärtat med Björn Zetterqvist, Ingrid Lindhe, sång och gitarr, Karin Egerhag, fiol och Karin Kjellberg, piano.

Varje program avslutas med en kort reflektion under rubriken AngeLäget.

Välkomna dit att fika, lyssna och njuta av utsikten.

Sommarens temasång

Nu är det dags för oss att lära oss en ny sång igen och Musikutskottet har valt ut Hela jorden av Lena Bergström och Stefan Jämtbäck. Sången är hämtad ifrån Equmeniakyrkans digitala sångutgivning Brukssånger, som Andreaskyrkan abonnerar på. Tanken är att vi ska lära oss den och sjunga den ofta en period framöver. Lena, som skrivit texten, är pastor och arbetar bland annat med Rastplats Söder som firar mässa varje tisdag i vår kyrka. Hon är aktiv i Fridays for future och är medförfattare i boken En grönare kyrka - teologi för klimatnödläge.

HELA JORDEN

1. Hela jorden är full av Guds härlighet,
allt har sitt ursprung hos dig.
Också vi har vår grund i din verklighet,
och vår puls är en hälsning från dig.

2. Hela jorden bär spår av vår girighet,
rädslan att inte ha nog.
Vi blev blinda för skapelsens helighet,
och såg inte att tilliten dog.

3. Hela jorden behöver barmhärtighet,
söker ditt skapande ord.
Ifrån tomhetens välde: Befrielse!
Och din fest vid försoningens bord.

Text: Lena Bergström
Musik: Stefan Jämtbäck

Stockholm Pride firar 25 år!

Liksom förra året samverkar en rad församlingar från Equmeniakyrkor i Stockholm. I år samlas vi i Immanuelskyrkan. Vi finns också med i den ekumeniska satsningen Kyrkorna på Pride i Pridepark och Pridehouse där det hålls en rad olika föreläsningar. Hela programmet för Kyrkorna på Pride hittar du på: www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift/pride

Equmeniakyrans program i Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17:

Tisdag 1 augusti 19.00
Lovsång under regnbågen
med Rainbow Gospel

Onsdag 2 augusti 9.30-12
Brunch på terrassen

Torsdag 3 augusti 9.30-12
Brunch på terrassen

Brunch på terrassen
Starta dagen med gemenskap och vegansk brunch. Lär känna någon ny eller samlas med dina vänner och ladda inför en härlig dag på Stockholm Pride.
Pris: Brunch 100 kr.

Söndag 6 augusti 18.00 firas Kärlekens mässa i Storkyrkan.

Samlingssöndag

Efter vad vi hoppas en bra sommar vill vi samla ihop oss lite extra inför en ny termin. Det gör vi på vår samlingssöndag 20 augusti. Vi firar då gudstjänst med temat Tro och Liv. Våra pastorer Elisabet och Mats medverkar tillsammans med vår församlingsmusiker Tina Bergholm och vår kör Con Spirito. Efter gudstänsten får vi dela sommarens erfarenheter och berätta om det som ligger framför i Andreaskyrkan under hösten. Varmt välkommen!

Konfirmationshögtid

Välkommen till fest! Söndag 24 september 11.00 inbjuder vi till gudstjänst med och för alla åldrar och konfirmationshögtid. En dag då vi får sluta upp kring våra ungdomar, be för dem som har läst under året och varit på läger under sommaren.

Känner du någon som funderar på konfirmationsläsning är det ett bra tillfälle att bjuda med dem för att få veta mer om vad läsningen kan innebära.

Några av ungdomarna kommer att mötas på lördagen för att förbereda gudstjänsten tillsammans med Tina Bergholm och Elisabet Ravelojaona.