Notiser

Närhet och distans - Gemenskapsdag på Gålögården

Vi längtar efter att få träffas!

Kom och var med på Andreaskyrkans gemenskapsdag Närhet och distans, lördag 5 september kl. 9.30 - 19.00 på Gålögården, i Stockholms södra skärgård. En fin möjlighet att möta varandra på nytt efter en annorlunda vår och sommar. För er som vill finns möjlighet att komma redan fredag 4 september från kl. 16.00.

Under lördagen kommer vi ha möjlighet att grilla, pilgrimsvandra, ha fördjupande samtal, leka och spela spel, göra käpphästar, fika, vara med på lägerbål och andakter och naturligtvis bara ta det lugnt, allt i enlighet med din ork och vilja. Vi vill ha gott om tid att prata, umgås och lära känna varandra, dela och reflektera över den gångna våren och sommaren. Allt detta i härlig skärgårdsmiljö!

Mat och fika
Då vi i år inbjuder till endast en dag tillsammans vill vi inte lägga alltför mycket tid på matlagning och disk. Det här året tar var och en med det vi vill äta. Det blir två tillfällen till fika, en lunch och ett tillfälle för grillning. Kaffe, té och vatten ordnar vi på plats. Ta med egen mugg, tallrik och bestick.

Vi följer de riktlinjer som gäller då vi möts. Varmt välkommen till en fin inledning på hösten!

Vägbeskrivning

Adress:
Gålögården
Oxnövägen 94
136 91 Haninge

Bil från Stockholm:
Ta väg 73 mot Nynäshamn.
Avfart Dalarö.
Avfart Gålö.
Kör 6 km rakt fram.
Avfart höger vid en vägskylt: Gålögården.

Kommunalt:
Pendeltåg till Västerhaninge från Stockholm Central. Buss 845 mot Västra Bondäng till hållplats Dyvik. Se www.sl.se för tider.

Fredag - lördag
Vuxen: 400 kr.
Studerande/arbetssökande/pensionär: 200 kr.
Barn 2 - 13 år: 100 kr.

Vuxen: 250 kr.
Studerande/arbetssökande/pensionär: 150 kr.
Barn 2 - 13 år: 50 kr.

Betalning sker till BG 5052-8041. Du kan också swisha till 1230294439, skriv ”Gemenskapsdag”. Priset är subventionerat av församlingen. Du som har möjlighet är välkommen att betala mer. Är priset ett hinder för dig? Prata med pastor Mats Carlsson.

Anmäl dig så snart som möjligt. Dock senast 23 augusti. Betalning görs senast en vecka innan helgen.

Anmälan och frågor:
Mats Carlsson
0708 - 67 13 14

Studiecirkel om gudstjänsten

Söndag - gudstjänst i en ny tid

Vi inbjuder till digital studiecirkel omkring kyrkans nav - gudstjänsten med start torsd 27 augusti. Vi kommer att följa en bok: Söndag - gudstjänst i en ny tid, red: Robert Eriksson, Joel Halldorf, Åsa Molin.

Det blir fem tillfällen, torsdagkvällar, där vi läser ett par kapitel i boken på egen hand, och får möjlighet att dela våra tankar tillsammans då vi ses framför skärmen. Studiecirkeln är öppen för alla. Du som leder gudstjänst, som kanske skulle vilja pröva på, har funderingar, tankar om gudstjänsten i Andreaskyrkan m.m. Första tillfället blir allmän introduktion.

Vi gör detta i samarbete med studieförbundet Bilda. Kursen är kostnadsfri. Den fina boken ingår i kursen, du får den efter anmälan. Har du frågor kan du höra av dig till pastor Mats.

Fem tillfällen: Torsd 27/8, 10/9, 17/9, 1/10, 8/10 kl 17.30-19.00.

Hemgrupp/samtalsgrupp

Vill du vara med i en samtalsgrupp i höst? Vi tänker att vi möts i olika hem, i kyrkan eller digitalt, vad som är möjligt, en gång/månad, för att lära känna varandra bättre, dela tankar och funderingar relaterat till livet och tron. Kontakta pastor Mats Carlsson om du är intresserad, så vet vi hur många vi kan bli,
och kan efter det bestämma hur vi gör rent praktiskt. Välkommen!