Notiser

Lunchmusik med onsdagsfika

Under våren erbjuds du att sitta ner och lyssna på en halvtimmes musik tillsammans med andra. Fri entré. Efteråt finns möjlighet att stanna kvar, köpa kaffe och smörgås eller enklare lunch och umgås en stund. Välkommen!

Onsdagar kl. 12.00

Ingrid M Lindhe, sång och gitarr
Karin Egerhag, fiol

Periodens temasång

Musikutskottets sångval den här gången inbjuder oss att vandra vidare, tillsammans: Kom med! Text och musik är skrivna av Linda Sandström, en av Brukssångers alla sångskapare.

Kom med!

Text & musik: Linda Sandström

1. Kom med! Vi vandrar vidare.
Vi sluter upp med ny energi.
Dagen väcks ur nattens dröm.
Kom med! Vi vandrar vidare.

2. Kom med! Vi söker nya mål.
Vi sluter upp med ny energi.
Vinden blåser vart den vill.
Kom med! Vi vandrar vidare.

3. Kom med! Vi bryter upp ny mark.
Jorden väntat länge nog.
Kom med! Vi vandrar vidare.

4. Kom med när Kristus kallar oss.
Vi sluter upp med ny energi.
Himlen bjuder in till fest.

Bibelsamtal på dagtid

Gruppen fortsätter varannan vecka (jämna veckonummer) att samlas i kyrkan kl. 13.00 - 14.30. Välkommen till vårterminsstarten onsdagen den 12 januari.

Öppen kyrka

Varje tisdag, med start den 18 januari, håller vi vår kyrka öppen mellan kl. 12-15 för att inbjuda till fika med någon, tända ett ljus eller bara titta på vår kyrka.

Tala film - Tala liv

I vår inbjuder vi på nytt till filmkvällar i Andreaskyrkan under temat Tala film - tala liv. Det blir danskt tema vid tre tillfällen. Torsdag 20 januari ser vi filmen Italienska för nybörjare, 31 mars Hämnden och 5 maj Efter bröllopet. Popcorn och dricka utlovas. Fri entré.

Kläder – lappa, laga och göra nytt av gammalt

22 januari 10.00 – 16.00

Har du kläder därhemma som skulle må bra av lite omvårdnad? Vill du lära dig mer om att lappa och laga, både sydda kläder och stickade/virkade? Har du kläder som skulle vara kul att göra om? Eller vill du helt enkelt ha sällskap när du gör allt det där?

Välkommen till Andreaskyrkan. Ta med dig det du vill fixa och om du har, även material till detta. En del kommer att finnas på plats. Den som har möjlighet får gärna ta med sig symaskin, liksom syredskap som sax, nålar etc.

För att göra det enkelt tar alla med sig sin egen lunch. Det är möjligt att värma den på plats. Vi kommer dock se till att det finns kaffe, te, saft och kanske någon kaka på plats.

För information och anmälan: Pastor Elisabet Ravelojaona 070-758 55 61 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Anmäl dig senast 16 januari.

Historiska toner

Söndagen den 30 januari får vi besök av Leander Franke, som har skrivit en bok om Svenska Missionsförbundets musikaliska historia: Skönt från själ till själ det ljöd. I den har han speglat de olika epokerna i och genom Axel och Gunno Södersten, som ju båda är en viktig del också av Andreaskyrkans historia. Leander Franke är diplomorganist och doktorand i musikvetenskap.

Kl. 11 medverkar Leander Franke tillsammans med kören Con Spirito i gudstjänsten och kl. 12.30 blir det Musikaliskt föredrag, där Con Spirito och Franke låter oss uppleva delar av en rik sångskatt och en viktig kulturell och andlig kraft i Sveriges moderna historia.

Spelkvällar för alla åldrar

Gillar du sällskapsspel och vill ha fler spelkompisar? Då är detta något för dig. Under våren möts vi vid två tillfällen. Ta med dig egna spel eller låna på plats. Alla åldrar är välkomna! Det finns möjlighet att värma mat på plats för den som önskar. Datum: 11/2, 1/4.

Lördagsfrukost

2022 inbjuder vi till en ny mötesplats i Andreaskyrkan: lördagsfrukost. I vår blir det ett tillfälle. Slår det väl ut kan det bli flera till hösten.

Lördagen den 12 mars får vi äta en god frukost tillsammans och lyssna till Helen Västberg och Fredrik Lignell som håller ett föredrag med temat Fräls oss från ondo - om makt och maktmissbruk.

Makt korrumperar, brukar vi säga. Makten kan användas både för gott och ont, men den är inte neutral, utan gör något med oss. Hur får vi syn på destruktiva inslag både i vår egen och andras maktutövning? Vad gör vi när en kultur förgiftas av tystnad, rädsla och förminskning av människor? Och vad är det som gör att maktmänniskan verkar trivas så bra i kyrkan? Förköp 100 kr/50 kr: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0708-67 13 14

Helen Västberg är leg. psykoterapeut och verksam vid samtalsmottagningen Dialogen i Stockholm.

Fredrik Lignell är retreatledare samt pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping.

Tillsammans kom de 2020 ut med boken Fräls oss från ondo på Libris förlag.