Notiser

Uruppförande

Söndag 11 december kl. 16 kommer kören Con Spirito tillsammans med oboe, stråkkvartett, orgel/piano och solister att uruppföra ett juloratorium. Åsa Hagberg har skrivit texterna och Katarina Rudérus musiken. Båda upphovskvinnorna kommer att medverka, Katarina bland musikerna och Åsa kommer att läsa texterna. Juloratoriet har namnet Kom du godaste och bygger på psalmen 112 i Psalmer och sånger och i denna psalm inbjuds församlingen att sjunga med. Verket är 45 minuter långt och konserten inleds traditionsenligt med ett luciatåg av barn och ungdomar, tillsammans med kören. Fri entré. Möjlighet finns att köpa enkelt fika innan konserten. Välkomna!

Jullunch

I anslutning till gudstjänsten den 25 december planerar vi att ordna en jullunch. Varmt välkommen till både gudstjänsten 11.00 och gemenskapen efteråt.

Periodens temasång

Temasången som musikutskottet valt för denna period är en sjungen välsignelse med text av Emma Carlsson och musik av Staffan Skarrie.

Må modet öppna din själ

1. Må världen vi fick som hem
ge dig rymd till att blomma.
När tillvaron blir för trång,
må längtan bära var stund.

2. Må livet som räcks åt dig
växa starkt, söka riktning
igenom all ovisshet,
må hoppet finna en väg.

3. Må dagarna framför dig
bli till ljus, ge dig värme.
Där ängslan och vanmakt bor,
må tron få väckas i dig.

4. Må kärleken som du får
räcka till för att delas.
Trots tvivel och tveksamhet,
må modet öppna din själ.

Rådslag

Tisdag 24 januari 18.00 inbjuder vi till Rådslag i Andreaskyrkan. Rådslag är en möjlighet att tillsammans dela tankar, visioner, drömmar om vad vi vill göra i och genom Andreaskyrkan. Verksamhetsrådet tillsammans med representanter för styrelse, kollegium och utskott är kallade. Men Rådslaget är också öppet för alla som har tankar och funderingar på det vi vill se och göra i Andreaskyrkan framöver. Rådslaget i januari tar sikte på sommaren och hösten 2023. Vi tänker oss en kväll av brainstorming där vi tillsammans möts för att söka väg framåt. Välkomna!

Konsert med Edvin Greneskog och vänner

Välkomna att dela en kväll i januari med mig och mina vänner. Den 26 januari kl. 19.00 kommer det att bjudas på konsert där det egenskrivna är i fokus. Det blir en härlig blandning, och vad som sker utöver att jag spelar får bli en överraskning! Men förbered dig på en kväll men singer/songwriters. Varmt välkommen att dela denna kväll med oss! Vi ses! / Edvin

Andreaskyrkan läser

Vår nya mötesplats Andreaskyrkan läser, har under hösten läst två böcker. Jag mötte Jesus, av Charlotte Rörth och Jesus av Dick Harrison. Upplägget för vår bokcirkel är: Vi läser en bok. Möts vid tre tillfällen till reflektion och samtal, varannan onsdag kl. 14.00-15.30.

Vårens första bok blir Thomas Sjödins Ljudet av tystnad. ”Den goda tystnaden handlar mer om att hitta tonen än att bli tyst, inte om vad man vill slippa höra, men vad man längtar efter att få höra”. Så skriver Tomas Sjödin i den bok som är en direkt uppföljare till hans storsäljare Det händer när du vilar. Vi möts första tillfället onsdag 1 februari kl. 14.00. Anmälan till pastor Mats: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0708-67 13 14.

Roder - en kurs om livet

Kanske kan det vara något för dig och varför inte bjuda med en vän eller kollega?

Vi möts sju kvällar kring olika teman. Kvällen inleds med soppa och fortsätter med ett kortare föredrag. Det finns utrymme både för egen reflektion och samtal i en mindre grupp. Den lilla gruppen följs åt under alla kvällarna.

2 februari, 16 februari, 2 mars, 16 mars, 30 mars, 20 april och 4 maj.

Kostnad: 350 kr. 200 kr för studenter och arbetssökande. Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., senast 27 januari.

Kläder – lappa, laga och göra nytt av gammalt

4 februari 10.00 – 16.00
Har du kläder därhemma som skulle må bra av lite omvårdnad? Vill du lära dig mer om att lappa och laga, både sydda kläder och stickade/virkade? Har du kläder som skulle vara kul att göra om? Eller vill du helt enkelt ha sällskap när du gör allt det där?

Välkommen till Andreaskyrkan. Ta med dig det du vill fixa och om du har, även material till detta. En del kommer att finnas på plats. Den som har möjlighet får gärna ta med sig symaskin, liksom syredskap som sax, nålar etc.

För att göra det enkelt tar alla med sig sin egen lunch. Det är möjligt att värma den på plats. Vi kommer dock se till att det finns kaffe, te, saft och kanske någon kaka på plats.

För information och anmälan: Pastor Elisabet Ravelojaona 070-758 55 61 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Anmäl dig senast 29 januari.

En kväll om gudstjänsten

Tisdag 7 februari 18.00
Är du redan engagerad i vårt gudstjänstskapande i Andreaskyrkan, eller är du nyfiken och vill veta mer om hur vi tänker kring processerna? Välkommen till ytterligare en kväll om gudstjänsten. Vi startar med ett gemensamt fika och fortsätter därefter med samtal kring teologi, språk och kreativa uttryck.