Notiser

Inbjudan att sjunga i New York!

I somras fick kören en ärofylld inbjudan att komma till New York och sjunga Howard Goodalls requiem Eternal light i Carnegie hall 7 juni 2020. Vi har flera gånger framfört hans musik i Andreaskyrkan och två av dessa för första gången i Sverige. Detta ledde till en förfrågan om att skicka en inspelning för att officiellt bli inbjudna. Tiden för kören är lite tokig, i slutet av terminen men 12 personer från Con Spirito kommer att resa. För att få in pengar till resan kommer fikaförsäljningar och annat att ske. Hoppas du vill vara med och stötta oss både genom att köpa fika och genom uppmuntrande tillrop.

Öppen kyrka

Vår kyrka strävar efter att alltid ha dörrarna öppna och hälsa välkommen. Varje tisdag, onsdag och torsdag kl. 12 - 15 finns vi några på plats och inbjuder till en stund av stillhet i kyrkan, att tända ett ljus, en kyrkfika eller en pratstund.

Lovsångsgrupp

En lovsångsgrupp har bildats i Andreaskyrkan. De ses under hösten vid 8 tillfällen för att sjunga och välja ut sånger från David Media att sjunga på gudstjänster. De har redan hunnit medverka en gång i höst men ytterligare en gång är planerad. Ledare för detta är Maria Hajto, som även jobbar på Svenska Gospelverkstaden. Projektet finansieras av pengar från Axel Söderstensfonden.

Bibelsamtal

I höst möts vi till bibelsamtal, varannan onsdag kl 14.30-15.30, ojämna veckor. Vi läser apostlagärningarna, ett kapitel varje gång, och samtalar om det vi läst under temat Till jordens yttersta gräns. Välkommen!

SKAPAdag

En lek med färg och samtal om livet och tron. Lördag 16 november 10-16. Pris inkl. lunch 80 kr. stud. och arb.sökande, 150 kr. övriga. För mer information och anmälan: Elisabet Ravelojaona, senast 10 november. I samarbete med Universitetskyrkan. Från 16 år och uppåt.

Tala film - Tala Liv

Välkommen till mötesplatsen Tala film - Tala liv i höst! Vi kommer att se följande filmer med ett kort efterföljande samtal:
10 oktober Green book
7 november Martha Marcy May Marlene
5 december First reformed
Det finns en separat broschyr i kyrkan där du kan läsa lite mer om filmerna. Fri entré.

Lunchkonserter med Arméns musikkår

Varje torsdag från och med 14 november fram till jul blir det lunchmusik i Andreaskyrkan kl 12. Återigen gästas vi av olika ensembler ur Arméns musikkår. Dock med undantag av två torsdagar då församlingens egna sångare och musiker håller i programmet. Fri entré. Håll utkik efter mer information! Välkomna!

Sounding Joy

är gospelkören som övar söndagskvällar i Andreaskyrkan, sedan i mars. Jag mötte kören och ledarna; Lisa Bengter och Åke Wetterblad, för ett samtal.

-Vad är Sounding Joy? Vår kör grundades 2000. Vi vill nå människor med sången. Vi sjunger i kyrkan. Vi sjunger om Gud. Idag är vi 30–35 sångare. Tidigare övade vi och fanns med på gudstjänster i Mälarhöjdens församling. Vi trivs väldigt bra i Andreaskyrkan, som vi tycker ser ut som en gospelkyrka, lite likt kyrkorna i Harlem, New York, USA, med en härlig atmosfär.

- Varför gospel? Det finns ett tilltal, uttryck och glädje i gospelmusiken som blir väldigt påtaglig när man sjunger och lyssnar, en närvaro som inte går att förklara. Budskapet i texterna och det som kyrkan står och arbetar för, hänger samman.

- Vad skall ni göra i Andreaskyrkan i höst? I höst inbjuder vi tillsammans med församlingen till en ny mötesplats: Open Gospel. Sönd 29/9 och 17/11 kl 18.00 är alla välkomna att sjunga gospel tillsammans med oss. Fokus ligger då inte på att vi framträder, utan att vi tillsammans får uppleva glädjen och kraften i att sjunga gospel. Det blir också någon form av delgivning. Andra söndagen i advent, 8/12 inbjuder vi till två julkonserter på eftermiddagen och kvällen.

Interreligiöst Systerskap

Som medarbetare i Universitetskyrkan är Elisabet kontaktperson för ett feministiskt och interreligiöst nätverk, som möts andra tisdagen i månaden, på olika platser i Stockholm. Ett nätverk för personer som definierar sig som kvinnor och
samtidigt som religiösa, troende eller sökande. ”Interreligiöst systerskap startades utifrån en längtan efter ett forum där både våra erfarenheter av att leva som kvinnor och som religiösa får plats. Forumet är således en reaktion på både det faktum att våra religioner, och den plats dessa har i våra liv, bortses från eller misstänkliggörs i delar av våra feministiska kretsar samt på den antifeminism eller de begränsningar för kvinnor som råder i delar av våra religiösa
´sammanhang.” Interreligiöst systerskap finns på facebook och instagram.