Notiser

Mötesplats för studenter i Stockholm

Välkommen till tre torsdagskvällar i Andreaskyrkan i höst. En ny mötesplats för studenter och unga vuxna i Stockholm. Det blir enkel middag, gemenskap, fördjupning av föreläsare i ett aktuellt ämne, samtal och nattvardsgudstjänst.

Kyrkan som profetisk röst i samhället -
Hur hör tro och politik ihop?
Ulf Bergsviker.

Hur skulle Jesus möta en extremist?
Cai Berger.

Gud är grön – men hur är det med oss?
Om ansvar och kristet hopp i klimat-ångestens tid. Jenny Dobers.

Ett samarbete mellan Equmenia
region Stockholm, Universitetskyrkan och Bilda. Kvällsmaten kostar 40 kr.

Ansvar för ansvarsgrupper

I vår fina kyrka vill vi att alla ska trivas. Att atmosfären ska vara varm och välkomnande. Här har våra ansvarsgrupper en viktig roll, bland annat genom att ordna med kyrkfika och att städa i kyrkan. Vill du vara med och samordna kontakten mellan ansvarsgrupperna? Styrelsen önskar att någon eller några personer tar på sig den uppgiften tillsammans – en praktisk men oerhört betydelsefull uppgift i vår gemenskap. Kontakta någon i styrelsen om du är intresserad.

Öppen kyrka hålls

måndag 11 – 13
tisdag 13 – 15
onsdag 10:30 – 14
(hålltider)

Välkommen in på en
pratstund över en fika.

Tala film - Tala liv

15 november kl. 19.00 startar vi en ny mötesplats i Andreaskyrkan under namnet; Tala film-Tala Liv. Vi kommer att se film med ett kort efterföljande samtal. Eftersom 2018 är Bergmanår börjar vi att se filmen Nattvardsgästerna. Fri entré!
Kvällen inleds kl. 18.00 med att
Caroline Krook, fd domprost, biskop Stockholms stift, berättar om existentiella frågor i filmer av Ingmar Bergman under rubriken Rastlös sökare och troende tvivlare.

Att vara kyrka i en tid då människor inte tror för lite, utan för mycket

Vad innebär det att vara kyrka i en post-sekulär stad?

Ulf Bergsviker, pastor i Equmeniakyrkan och doktorand i systematisk teologi vid Uppsala Universitet och Enskilda Högskolan Stockholm, predikar i vår gudstjänst söndag 18 november. Vid kyrkkaffet kommer han att leda ett samtal kring rubriken ovan.

Ulf har gjort en politiskt/filosofisk
studie av stockholmsförsamlingarna Clara kyrka och Immanuelskyrkan och delar med sig av reflektioner utifrån detta och sina personliga möten med människor i sin pastorsroll.

Ung kväll

Kvällar för åk 8 och uppåt. Kvällen är uppdelad i två delar. Vi börjar med lek, pingis eller något annat kul, fikar på mitten och fortsätter sedan med samtal om livet och sådant som känns viktigt för oss. Kvällen avlutas med en enkel andakt. Vi träffas fredagar 18.30 – 22.00. 14/9, 28/9, 12/10, 9/11, 16/11 och 7/12.

Spelkvällar för alla åldrar

5 oktober och 16 november 18.00. För alla som gillar att spela sällskapsspel! Vi möts två fredagskvällar under hösten för att spela spel och umgås. Kvällen avslutas med en enkel andakt. Ta med dig egen kvällsmat. Det finns möjlighet att värma mat på plats.

För mer information om vårt barn och ungdomsarbete, kontakta pastor

Andreasfreda’

Fritdsklubb för åk 4 och uppåt, möts alla fredagar, utom i anslutning till skollov, 15.30 – 18.00.

Barnens träffpunkt på söndagar

Vi möts i kyrksalen då gudstjänsten börjar. Där tänder vi barnens ljus och sjunger tillsammans. Sedan fortsätter vi vår samling en trappa ner. Vi lyssnar till dagens bibelberättelse och det finns utrymme för rörelse, lek och pyssel. Barn från 4 år är välkomna ensamma, yngre barn tillsammans med en vuxen de känner. Vi träffas den 30 september, 7 och 21 oktober, 11 november och 2 december.

Gemensam gudstjänst

1: a advent, sön 2 december kl. 11.00 firar vi gemensam gudstjänst med våra vänner i ”Nordic Chinese Christian Church in Stockholm”. Församlingarnas pastorer och körer medverkar. Varmt välkomna!

Sportlovsläger lördag 23 februari – lördag 2 mars

Nu är det dags att anmäla sig till Andreaskyrkans Sportlovsläger! Också i år hyr vi Grönländaren, ett vandrarhem i Funäsdalen, där vi har hela gården för oss. Vi delar på matlagning och annat praktiskt under veckan. Se www.andreaskyrkan.se för mer information och hur du anmäler dig. Vi ser gärna att du anmäler dig så snart som möjligt, då platserna är begränsade.