Notiser

Jag vill gå vidare

Hälsning från musikutskottet

Vi i Andreaskyrkans musikutskott vill introducera nya sånger att sjunga i våra gudstjänster och andra samlingar. Det kommer att dyka upp en ny sång här på hemsidan med jämna mellanrum. Sångerna väljs ut av musikutskottet i samarbete med kollegiet.

Den här sången är från Brukssånger och kommer att sjungas i våra gudstjänster som en del i pilgrimstemat. Klicka på ljudfilen, så får du höra Ingrid sjunga den. Klicka på noterna om du vill se dem i större format.

Sång: Ingrid M Lindhe

Jag vill ga vidare noter

Jag vill ga vidare

Foto: Elisabet Ravelojaona

Om pilgrimens sju nyckelord

Pilgrimskrans

Pilgrimskransen

De sju nyckelorden har följt den svenska pilgrimsrörelsen i många år. För många har de blivit en livsstil, ett sätt att vilja förhålla sig till medmänniskor och samhälle. Pilgrimens krans är ett armband där de olika pärlorna vill hjälpa oss att leva som pilgrim genom de sju nyckelorden. En pärla för varje nyckelord, en för var veckodag om man så vill.

De sju nyckelorden har i armbandet olika färger:

Frihet - vit
Enkelhet - lila
Tystnad- blå
Bekymmerslöshet - grön
Långsamhet - gul
Andlighet - orange
Delande - röd

De svarta pärlorna påminner oss om vår jordiska vandring och att leva dessa nyckelord varje dag.

Första bokstaven i de sju nyckorden bildar ordet FETBLAD, en tålig växt som påminner oss om uthållighet på vår pilgrimsvandring.

Pärlorna har även regnbågsflaggans sex färger, de färger som står för respekt, tolerans och människors lika värde. Regnbågen är hoppets båge, Guds eviga löfte till alla människor genom Noa att Gud skapar allt nytt.

Mats Carlsson
Foto: Elisabet Ravelojaona

Andreasmässan VT - 21

nattvardsbord

Under 2021 har vi för avsikt att förnya en gudstjänstfrom som tidigare firats i Andreaskyrkan – Andreasmässan.

Vi tänker fira en enkel kortare Andreasmässa en gång i månaden med en given gudstjänstordning som vi följer vid varje tillfälle. Varje mässa kommer att ha sitt tema utifrån pilgrimskransen med dess sju nyckelord.

Efter mässan, vid kyrkfikat/digitala kyrkkaffet, får vi möjlighet att samtala med varandra i mindre grupper omkring temat eller annat vi vill dela.

Månadens nyckelord inbjuds vi till att möta också vid andra tillfällen i församlingen; på bibelsamtalet, i ansvarsgruppen, utskottsmöten, styrelsen, på körövningen, Andreasfredá, Ung kväll…

Under våren firar vi Andreasmässa följande söndagar:
24/1 Frihet, 21/2 Enkelhet, 21/3 Tystnad, 18/4 Bekymmerslöshet, 23/5 Andlighet, 20/6 Delande.

Foto: Karin Egerhag

SKAPAdag i Andreaskyrkan

skapa 3

27 mars 10.00 – 16.00

En dag då vi med nyfikenhet får undersöka skapandets språk och uttryck.

Pris inklusive lunch: 100:- studerande och arbetssökande, 170:- övriga.

Tillsammans med Pers Karin Skogar, uttryckande konstterapeut, upptäcker vi glädjen i skapandet. Under dagen får vi också möjlighet att samtala och dela tankar och erfarenheter om livet, som väcks i mötet med bilderna. Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna från 16 år och uppåt.

universitetskyrkan loggaFör anmälan och frågor:
Anmälan senast: 21 mars.
I samarbete med Universitetskyrkan.

Foto: Karin Egerhag

Framflyttade konserter

piano

Tyvärr blev körens musikgudstjänst med ljuständning 1 november, samt de lunchkonserter som skulle varit inte möjliga att genomföra nu. Men de är inte inställda utan framflyttade! Så snart det blir möjligt kommer de att bli av. Håll utkik efter nya datum.