Andreaskyrkan och jag

Musiken välkomnar alla

NisseAsid3Den som slinker in i Andreaskyrkan mitt på dan en vardag har stor chans att stöta ihop med Nisse. Själv är han glad att finnas med som värd i Öppen kyrka. Ofta blir det intressanta samtal, säger han.

- Vi är tre personer som delar på uppgiften i vad som kallas Öppen kyrka. Tre dagar i veckan är kyrkan öppen mellan kl 12-15, och vem som helst kan komma in och ta en fika.
För Nisse finns det ett dubbelt värde med den här uppgiften.
- Jag är sjukskriven på heltid, och då passar en sådan uppgift bra. Jag är i kyrkan en dag i veckan. Det har varit en förmån att lära känna de övriga som är engagerade i den här aktiviteten.
- Men jag tror att den betyder något också för de människor som kommer hit. Det blir ofta intressanta samtal. Några är något av stammisar. Andra är turister som blir nyfikna när de ser att kyrkan är öppen.
Nisses egen kontakt med Andreaskyrkan inleddes med att han började sjunga i församlingens kör Con Spirito. För en tid sedan blev han medlem, och idag är han en regelbunden besökare i gudstjänster och andra samlingar. På frågan vad han önskar i Andreaskyrkan i framtiden kommer svaret snabbt:
- Vi har många fina konserter och samlingar med musik, med hög kvalité. Det vill jag ska fortsätta, de har stor betydelse. De uppfattas som öppna och välkomnande även för människor som inte är med i kyrkan.

Namn: Nils Andersson
Ålder: 60 år