Andreaskyrkan och jag

En plats som gör mig trygg

Hilda 1 redVem är Hilda Bergholm?
Jag är 15 år och går på Adolf Fredriks musikklasser i Farsta. Skolans inriktning är körsång men har även lite instrumental undervisning.

Vad har du för intressen?
Jag tycker om att rida och gör det två dagar i veckan samt jobbar dessutom extra som assistent för att hjälpa funktionsnedsatta att rida. Sedan tycker jag om musik och särskilt att spela piano som jag sysslat med sedan jag var åtta år gammal.

Vad är din relation till Andreaskyrkan?
Jag är uppvuxen i Andreaskyrkan och har varit där i hela mitt liv, inte minst för att min mamma jobbar där. Jag har varit med i Andreasfreda´, deltagit i luciatåg och sjungit solo i kyrkans gudstjänster.

Du blev nyligen konfirmerad?
Ja, i maj 2020 blev jag konfirmerad i Årsta församling. Därefter har jag gått en ledarutbildning för att bli konfaledare.

Vad betyder en kyrka för dig?
En plats som gör mig trygg. Jag känner mig alltid hemma i en kyrka. Det finns alltid gemenskap och något kul att göra där.

Namn: Hilda Bergholm
Ålder: 15 år