Syftet med Tala film - Tala liv är att skapa en mötesplats för att se bra film som berör. Efter filmen får vi möjlighet att dela våra upplevelser i en mindre samtalsgrupp, lyssna in varandras berättelser och på det sättet få en rikare filmupplevelse.

En filmkväll börjar kl. 18.30. Det är fri entré och alla bjuds på popcorn och dricka. Ibland kan det vara en liten inledning till den film vi skall se. Sedan ser vi filmen. Efteråt delar vi oss i mindre grupper för samtal, där vi möter tre givna frågor. Vi bryter kvällen senast kl. 21.00.

Ansvarig för filmkvällarna är Mats Carlsson, pastor.

16 januari
Boy erased
Det här är historien om Jared Eamons (Lucas Hedges), son till pastorn i en amerikansk småstad, som hamnar i problem när hans föräldrar (Nicole Kidman, Russel Crowe) upptäcker att deras son är homosexuell. Föräldrarna kämpar för att förena kärleken till sin son med den kristna tron, och av rädsla för att förlora familj, vänner och gemenskap, övertalas Jared att delta i terapi som ska ”bota” hans homosexualitet. Men Jared hamnar i konflikt med ledaren, och börjar istället att finna sin egen röst och bejaka sig själv som den han är. Prod. 2018

6 februari
The danish girl
Oscarbelönade Eddie Redmayne och Alicia Vikander spelar mot varandra i denna fantastiska kärlekshistoria baserad på verkliga händelser, regisserad av Oscarbelönade Tom Hooper. När Gerda (Vikander) ber sin man Einar Wegener (Redmayne) att ställa upp som modell för ett kvinnoporträtt kommer många dolda känslor upp till ytan, och han väljer att börja leva som kvinna. Einar har en svår resa framför sig full av kontroverser och fördomar, men tack vare sin frus villkorslösa kärlek kan Einar slåss för att bli den person hon var född att bli, den banbrytande transpersonen Lili Elbe. Prod. 2015.

5 mars
God´s own country
Påtvingad ansvaret för familjegården i Yorkshire vaknar Johnny bakfull och arg varje morgon. Inget hos honom tycks duga för hans bittra far. Bristen på kärlek dövar han med engångsligg med främlingar och ännu mer sprit. När våren kommer med lamning och behov av mer arbetskraft anställer fadern en rumänsk gästarbetare och in sveper Gheorghe. Under det intensiva arbetet tänds en gnista mellan de två unga männen, som börjar se möjligheten till en ljusare framtid. Prod. 2017.

2 april Obs! inställt!
And then we danced
Merab är dansare och sliter hårt för att nå sin dröm om en plats i det georgiska huvudkompaniet. Men hans tillvaro vänds upp och ner den karismatiske Irakli dyker upp. Nykomlingen väcker Merabs längtan och åtrå. Känslor som innebär att han riskerar att förlora allt han har kämpat för. Prod. 2019.