Syftet med Tala film - Tala liv är att skapa en mötesplats för att se bra film som berör. Efter filmen får vi möjlighet att dela våra upplevelser i en mindre samtalsgrupp, lyssna in varandras berättelser och på det sättet få en rikare filmupplevelse.

En filmkväll börjar kl. 18.30, med fri entré. Vi får en inledning till den film vi skall se. Vi ser filmen och delar oss efteråt i mindre grupper för samtal, där vi möter tre givna frågor. Vi bryter kvällen senast kl. 21.00.

Ansvarig för filmkvällarna är Mats Carlsson, pastor.

Våren 2022 blir det danskt tema.

Torsdag 20 januari 
Italienska för nybörjare 
112 min. Prod. år 2000.

Lone Scherfig får med sin tredje spelfilm till en fullträff. Människorna i Italienska för nybörjare har alla förlorat något. Eller så gör de det under filmens lopp. De bär på en sorg, på en saknad.

En nybliven präst kommer till en liten dansk stad. Där möter han en brokig skara människor som alla söker efter något annat i sina liv. Utloppet för detta blir en nybörjarkurs i italienska där de träffas. Dialogen har absolut gehör, spelet är enastående - så är det också Danmarks hetaste skådespelare som här får sina stora genombrott. En film att leva på hela våren.

31 mars 
Hämnden
105 min. Prod år 2010.

Ännu en omistlig film från Susanne Bier. Hämnden är en samvetshistoria som gör ont i magen. Det börjar i Afrika. Svenske läkaren Anton kämpar i ett flyktingläger för att rädda liv. Hemma i Danmark har han fru och två söner. Den äldste av dem mobbad i skolan. Elias behöver sin pappa, men pappa har valt att hjälpa till i andra länder i långa perioder. När han kommer hem visar det sig att äktenskapet är på väg att spricka eftersom Anton varit otrogen.

Hämnden belönades med en Golden Globe 2011 i kategorin Bästa utländska film. Den vann även en Oscar för Bästa utländska film på Oscarsgalan 2011.

5 maj 
Efter bröllopet
120 min. Prod. År 2006.

En dansk man återvänder motvilligt från Indien efter 20 år. Han ska få pengar till sitt nedläggningshotade barnhem. Men donatorn vill träffa honom först. Den rike mannens erbjudande är generöst och blir generösare. Fast pappersarbetet tar tid, den långväga gästen måste vänta tills hans välgörare inviterar honom till dotterns bröllop. Sedan börjar historien på riktigt. Susanne Biers gehör är osvikligt. Följaktligen visar skådespelarna upp sig från sina bästa sidor. Mads Mikkelsen, Rolf Lassgård, Sidse Babett och Stine Fischer Christensen. En lysande kvartett i en lysande film.