Hela världen i Andreaskyrkan & Hajk i Tumba

Hela världen i Andreaskyrkan
DSC 9209 edited 1 s

DSC 9218 edited 1 sSöndagen den 24 maj hade Kompis, Andreaskyrkans söndagsskola, sin avslutning med temat ”Hela världen”. Sedan augusti 2014 har barnen i Kompis fått lära känna ett eller flera länder vid varje samling, och den här söndagen fanns en stor världskarta i kyrksalen med flaggor från alla dessa länder. Vi fick hälsningar från Simon och Ludvig Rickberg som besökt Amazonas i Brasilien. Likaså fick vi hälsningar och frågor från söndagsskolan i Wuhan i Kina vars barn undrade vilket djur som var farligast i Sverige, om det föll snö varje år och om vi jagade med riktiga gevär i skogen. Dessutom påpekade de att Sverige såg väldigt litet ut i förhållande till Kina, och undrade om det var en liten ö som vi bodde på. I gudstjänsten medverkade kören Con Spirito, de äldre barnen sjöng
melodifestivalvinnaren ”Heroes” och alla barn fick tända ljus för världen. Dessutom gjordes en insamling till skolfonden i Ecuador som ger stöd till familjer med utsatt ekonomisk situation och sedan augusti har nästan 5000 kronor samlats in i samband med Kompis.

 

På eftermiddagen gjordes en utflykt till Klubbensborg där vi spelade brännboll i vårsolen. 
6 september inleds höstterminen för Kompis i Andreas-kyrkan.

DSC 9268 s  DSC 9271 s 

Hajk i Tumba

Älvsjöscout hade 23-24 maj en hajk vid Moriaberg i Tumba. Regn och solsken om vartannat, korv stroganoff med mycket lök, helkul lägerbål och nykläckta mygg var några av erfarenheterna för oss som fanns på plats.

IMG 7822 s

Göran Gustafson