Notiser

Välkommen till en dag då vi sköter om vår kyrka, pratar, umgås och äter lunch tillsammans. De som vill är också välkomna till en skapande aktivitet. Vi planerar att sätta ihop vårt konstverk ”Välkommen” den dagen. En bonad som ska pryda vårt staket under tiden för föreställningen ”Prinsessan och den virkande Rut” och våra temaveckor. Välkommen under hela eller delar av dagen. Om du vill äta lunch anmäler du det till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., senast 19/9. Anmäl också om du har behov av särskild kost.

Med inspiration av föreställningen vill vi göra en stor bonad, som kommer att sättas upp på kyrkans staket ut mot gatan, med ordet ”Välkommen”. Vill du vara med och bidra? Du kan virka, sticka, brodera, sy – lappar 10x10 cm stora, i röda, orangea och lila nyanser. Lördag den 23 september, i samband med vår Fixardag, ses de som vill för att sätta ihop lapparna. Från bonaden kommer det att gå en röd tråd upp till texten ”Var inte rädda”, på kyrkans vägg. De ord vi valt som tema under oktober och november. Vill du vara med och hjälpa oss att bli ännu synligare i våra kvarter? Kontakta Elisabet Ravelojaona.

Söndag 1 oktober gästas Andreas-kyrkan av Michael Strand och hans kör från Jönköping. De kommer framföra Strands egen mässa ”Et in terra pax” (Och på jorden fred) på gudstjänsten kl 16. Några av satserna sjungs tillsammans med vår egen kör, Con Spirito. Musiken beskrivs vara i gränslandet mellan jazz och klassisk.

Lördagen 7 oktober framförs Prinsessan och den virkande Rut i Andreaskyrkan kl 11 och kl 14. Också denna gång är det rytmikpedagogen Josefin Sjölander, som är författaren, och skådespelerskan Malin Larsson som framför den nyskrivna musiksagan. Målgruppen är barn 3-7 år gamla. Info och beställning via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Biljetter 75 kr/st. En bok med samma titel kommer att ges ut i juni och vi säljer den till rabatterat pris. Sångerna kommer att finnas på Spotify i juni.

På fredagen 6 oktober ges två föreställningar för barn från olika förskolor.

är rubriken för 2017 års temaveckor. Veckor som innehåller både tid för att reflektera kring vad som gör oss rädda, i världen och i våra liv och vad som ger en grund att stå på och ger oss trygghet. Gudstjänster, föreläsningar, musik och samtal får rymmas i detta tema. Vi inleder veckorna med en retreat lördag den 14 oktober och avslutar med gudstjänst i globala veckan den 26 november. Däremellan kommer vi bl. a. att få möta Elin Lundell från Kristna Fredsrörelsen i gudstjänsten 22 oktober och i ett samtal efter gudstjänsten. Vi får lyssna till Tina Bergholm och Fredrik Albertsson i en musikgudstjänst med temat ”Trygg kan jag vandra” den 19 november.

Ny gemenskap, Svenska kyrkans församlingar på Södermalm och Söderhöjdskyrkan har startat Kafé i gemenskap - Söder i Söderhöjdskyrkans lokaler på Blecktornsgränd 13. Och vi i
Andreaskyrkan finns med i denna samverkan. Varje vardag 9-12 serveras frukost, två mackor, juice, fil och te är gratis, kaffe kostar 5 kronor. Kaféet får bidrag också av Stockholms stad som vill vara med och skapa fler mötesplatser för människor i utanförskap. Robert Ivansson är kaféansvarig och Magnus Helmner är verksamhetsansvarig men det behövs också volontärer.

Anmäl dig till Katarina Alexandersson 0708 67 13 14 om du vill vara med som volontär. Vi kan också bidra med bröd, kaffe, frukt och pengar till tidningsprenumerationer till kaféet och framförallt med vår närvaro om vi har möjlighet till det, ta en fika och dela gemenskapen. Varje dag är det en samling kl 10.30 med sång, musik, någon tanke och bönen Fader Vår.

I mitt arbete som universitetspastor på Södertörns Högskola handlar arbetet just nu mycket om att knyta kontakter och att göra sig synlig på högskolan. Under introduktionsdagarna har jag funnits med bland personalgrupper och elevkårens föreningar, för att presentera vårt arbete, tillsammans med min svenskkyrkliga kollega Baldur Baldursson som arbetar i Flemingsbergs församling.
I dagarna startar nätverket Systerskap och religionsdialog, som möts en gång i månaden. Senare under terminen hoppas jag kunna starta verksamhet i samarbete med olika föreningar på elevkåren. Just nu pågår det samtal kring detta.

Vill du följa arbetet på högskolorna i Stockholm är du välkommen att titta in på vår hemsida www.universitetskyrkanstockholm.se eller vår Facebooksida. På hemsidan finns en blogg under fliken ”Just nu” där det som är på gång presenteras. Ta gärna med Universitetskyrkans arbete, studenterna och skolornas personal i dina förböner. Det är en miljö där vår framtid formas.

Elisabet Ravelojaona