Notiser

är ett projekt, för ungdomar från åk 9 och uppåt. Tanken är att skapa ett rum där det är okej att vara sig själv. Ett rum för samtal om livet och tron. Ett rum där Bibeln får vara både en spegel och en språngbräda. Vi har träffats tre fredagskvällar och delar av det vi samtalat om har fått mynna ut i en gudstjänst. Samlingarna har gett mersmak och under våren kommer det inbjudas till ytterligare ett gäng träffar. Håll utkik efter datum via våra sociala media-kanaler och vill du vara säker på att inte missa något – hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 070-758 55 61.

Vår fritidsklubb för åk 4 och uppåt fortsätter att träffas fredagar 15.30 – 18.00. Vi fikar, leker, bakar, spelar pingis och pratar om högt och lågt i livet.

bjuder in till Stillhetens mässa varje tisdag kl. 18.00.

är ett ljudverk av konstnären James Webb där han har mött 170 människor och spelat in böner från olika trosinriktningar i Stockholmsområdet. I tolv högtalare på en röd matta i den Gotiska hallen på Historiska muséet, i nära relation till samlingen av kyrko-konst, ljuder sju timmar av bön. På invigningen av verket berättade James Webb att detta ”är en symbol för fred, en väg att komma närmare varandra i öppenhet och delande”.

Vi som besökare bjuds in att ta av våra skor och slå oss ner på mattan och lyssna till bönerna som sjungs eller talas på olika språk. Andreaskyrkan finns representerad genom en bön som Katarina Alexandersson skrivit och medverkar med. Verket ingår i utställningen History Unfolds där samtidskonst möter historia.

Utställningen pågår hela året 2017. Den 5 mars efter gudstjänsten slår vi följe och besöker utställningen. Det är fri entré till muséet. Välkommen!

För barn i åldern fyra år och uppåt. Barn under fyra är är välkommen i vuxens sällskap. Vi träffas på söndagar 11.00 i Andreaskyrkan, enligt kalendariet. Vi inleder tillsammans i gudstjänsten för att sedan gå en trappa ner. Där vi sjunger, lär oss berättelser ur Bibeln, samtalar, leker och har en enkel andakt.

Vi kallar det Kompis eftersom vi vill förmedla en grundläggande kristen värdering om medmänsklighet, men också skapa gemenskap med andra barn i liknande åldrar. Att helt enkelt få vara kompisar i Andreaskyrkan.

Ny gemenskap, Svenska kyrkans församlingar på Södermalm och Söderhöjdskyrkan har startat Kafé i gemenskap - Söder i Söderhöjdskyrkans lokaler på Blecktornsgränd 13. Och vi i
Andreaskyrkan finns med i denna samverkan. Varje vardag 9-12 serveras frukost, två mackor, juice, fil och te är gratis, kaffe kostar 5 kronor. Kaféet får bidrag också av Stockholms stad som vill vara med och skapa fler mötesplatser för människor i utanförskap. Robert Ivansson är kaféansvarig och Magnus Helmner är verksamhetsansvarig men det behövs också volontärer.

Anmäl dig till Katarina Alexandersson 0708 67 13 14 om du vill vara med som volontär. Vi kan också bidra med bröd, kaffe, frukt och pengar till tidningsprenumerationer till kaféet och framförallt med vår närvaro om vi har möjlighet till det, ta en fika och dela gemenskapen. Varje dag är det en samling kl 10.30 med sång, musik, någon tanke och bönen Fader Vår.

I mitt arbete som universitetspastor på Södertörns Högskola handlar arbetet just nu mycket om att knyta kontakter och att göra sig synlig på högskolan. Under introduktionsdagarna har jag funnits med bland personalgrupper och elevkårens föreningar, för att presentera vårt arbete, tillsammans med min svenskkyrkliga kollega Baldur Baldursson som arbetar i Flemingsbergs församling.
I dagarna startar nätverket Systerskap och religionsdialog, som möts en gång i månaden. Senare under terminen hoppas jag kunna starta verksamhet i samarbete med olika föreningar på elevkåren. Just nu pågår det samtal kring detta.

Vill du följa arbetet på högskolorna i Stockholm är du välkommen att titta in på vår hemsida www.universitetskyrkanstockholm.se eller vår Facebooksida. På hemsidan finns en blogg under fliken ”Just nu” där det som är på gång presenteras. Ta gärna med Universitetskyrkans arbete, studenterna och skolornas personal i dina förböner. Det är en miljö där vår framtid formas.

Elisabet Ravelojaona