Syftet med Tala film - Tala liv är att skapa en mötesplats för att se bra film som berör. Efter filmen får vi möjlighet att dela våra upplevelser i en mindre samtalsgrupp, lyssna in varandras berättelser och på det sättet få en rikare filmupplevelse.

En filmkväll börjar kl. 18.30. Det är fri entré och alla bjuds på popcorn och dricka. Ibland kan det vara en liten inledning till den film vi skall se. Sedan ser vi filmen. Efteråt delar vi oss i mindre grupper för samtal, där vi möter tre givna frågor. Vi bryter kvällen senast kl. 21.00.

10 oktober
Green book
Året är 1962 och dörrvakten Tony Lip från Bronx får jobbet att köra en färgad berömd pianist på en konsertturné i den allra djupaste Södern. Där möter de både rasism och andra faror. Trots deras olika uppfattningar om det mesta börjar en stark vänskap uppstå mellan dem. Green Book är en varm feelgood film med Viggo Mortensen och Mahershala Ali i huvudrollerna. Prod. 2018.

7 november
Martha Marcy May Marlene
Efter flykten undan en farlig sekt försöker en ung kvinna vid namn Martha att återskapa sitt liv tillsammans med sin familj. Men obehagliga minnen väcker en fasansfull paranoia till liv – och hon känner sig inte säker någonstans. Prod. 2011

5 december
First reformed
forgive us for we have sinned
Efter tragiska familjeomständigheter får en före detta präst i armén, Ernst Toller (Oscarsnominerade Ethan Hawk), chansen att börja om på nytt i en kyrka i New York. När Mary tar kontakt med Toller så dras han in i en förrädisk situation som tvingar honom att ta itu med sin bakgrund och han drivs till ett allt farligare och chockerande beteende. Toller tror att världen är i fara och ger sig ut på ett riskabelt uppdrag som han hoppas ska kunna återställa hans tro och det syfte han har längtat efter. Prod. 2017.