Nära centrum

naracentrum ht21

Nära centrum, för studenter och unga vuxna.

Välkommen till Nära centrum, en mötesplats för studenter och unga vuxna i Stockholm, med utrymme att lära känna nya människor och få reflektera kring kristen tro och aktuella ämnen i samhället.

15.00 Studieplatser för dig som vill passa på att studera, dricka kaffe/te.

18:00 Middag (40kr - vi tar Swish)

18.30 inleds kvällens tema av en inbjuden talare som blandar föreläsning med utrymme för samtal.

20.00 firar vi nattvard i kyrksalen, där det också finns gott om tid för sång och bön.

Ett samarbete mellan Equmeniakyrkan region Stockholm, Equmenia Stockholm, Universitetskyrkan och Bilda.

För mer information kontakta Elisabet Ravelojaona, studentpastor:
070–758 55 61

Program hösten 2021

Vandra för livet!
Om att vandra för klimatet och vart det kanske leder.
Lena Bergström

Var betyder kyrkan för dig?
Följ med och se!
Åsa Lindström och Elisabet Ravelojaona

Vad betyder bibeln för dig?
Vad menar vi när vi säger att bibeln är Guds ord?
Carl Lagerqvist

Så här uttrycker några av deltagarna:

- Det bästa är att få vara och diskutera utan filter. Behovet av omformuleringar för att bli förstådd eller för att helt enkelt anpassa till kontexten behövs inte i samma utsträckning när samtalet förs mellan personer i liknande livssituationer. Mötesplatsen har inte krävt någon motprestation från mig, vilket gör att känslan ”kom som du är” blir större och bekräftad. Jag får komma som jag är och när min röst inte bär så blir den buren av ett helt hav av röster i lovsång.

- Unga vuxna är för mig en betydande verksamhet, där jag får dela tankar om tro och mycket annat med andra unga i Stockholm, både i diskussion och under andakt. Det är fint att få ha en sån gemenskap i vardagen!

- Nära Centrum, eller Studenter i Stockholm som det hette förut, är en väldigt bra mötesplats med ett bra koncept. Det har än så länge varit intressanta och relevanta teman som ofta fått en att tänka till och reflektera över sitt liv, prioriteringar och/eller värderingar. Nära Centrum fungerar också bra som ett lågtröskelsammanhang i kyrkan, vilket jag tycker är bra. Alltså ett forum dit det är lätt att ta med mindre vana kyrkobesökare.