IMG 5690Vår söndagsskola, Kompis, är brevkompisar med en söndagsskola i Kina. Här kommer några bilder från när vi skriver till varann, en bild från en gudstjänst i Kina och ett svar på frågor om hur barnen har det i skolan. Det är Susan Hu, som var utbytesstudent i Sverige förra året och besökte oss i Andreaskyrkan, som skrivit brevet.

Hej Andreaskyrkan!

Här är några av mina söndagsskolbarns svar:
På frågan om hur det är i skolan svarade Chen, som går i 6:an, ”Det tar mig en till två timmar att avsluta mina läxor och skolan slutar oftast klockan fem så är jag snabb så är jag klar till klockan sju. Jag äter lunch hemma men de
flesta äter i skolan. Jag tycker inte skolmaten är god.” Zhang som är 9 år säger: ”Vi har god skolmat. Jag tycker bäst om hamburgare, kyckling och köttbullar. Men vi har mycket läxor, vi har två prov varje dag.”

En flicka som är fem år säger att hon älskar att gå i skolan. De flesta barn i Kina har inga syskon på grund av att lagen säger att man bara får ha ett barn. Därför har de inte så många att leka med efter skolan. Särskilt på sommarlovet
kan barnen känna sig ensamma. Skolan är en plats där man får träffa kompisar och ha kul. Flickan frågade sin mamma hur många gånger som helst: ”När börjar skolan igen? Jag vill träffa mina vänner!”

Hälsningar Susan