IMG 1453 sKompis är Andreaskyrkans söndagsskola som riktar sig till barn i åldern 3-5 och 6-8 år. Vi träffas på söndagar kl 11, och efter att kort ha deltagit i gudstjänsten, går vi en trappa ner där vi får möjlighet att sjunga, lära oss en berättelse från Bibeln samt måla och pyssla.
I kyrksalen hänger numera en stor jordglob från taket, vilket symboliserar det tema Kompis har under hösten: Världen! Vid varje samling kommer vi att lära känna ett nytt land och alla barn har fått (eller kommer att få) en liten jordglob där man kan sätta en röd prick för varje land man besökt.
IMG 1460 sVid samlingssöndagen den 31 augusti fick barnen besöka tre länder; Ecuador, Sierra Leone och Bangladesh. Till representanter för dessa tre länder fick barnen fråga bl a hur man säger hej eller Gud på landets språk, liksom vad man äter till middag eller har som fredagsmys.

Kompis har fått en kontakt med en söndagsskola i Kina som vi regelbundet mailar och skickar bilder till. En av deras ledare, Susan Hu, var utbytesstudent i Sverige under våren och besökte Andreaskyrkan vid två tillfällen, men har nu återvänt till Kina. Dessutom har vi kontakt med en söndagsskola i Ecuador och samlar regelbundet in pengar till en skolfond i Ecuador